Afbeelding

Metrostations worden opgeknapt

Algemeen

DIEMEN - De metrostations Diemen-Zuid en Verrijn Stuart worden opgeknapt.

Na bijna 40 jaar zijn de metrostations van de Oostlijn toe aan een grote onderhoudsbeurt. De 5 ondergrondse en 11 bovengrondse stations worden vanaf maart 2016 opgeknapt. Na een intensieve aanbestedingsprocedure van 11 maanden is deze opdracht gegund aan het bouwbedrijf Hegeman+ uit Oldenzaal. Met het contract, dat op 20 augustus wordt ondertekend, is een bedrag van 57 miljoen euro gemoeid. Tijdens de renovatie blijft de metro rijden.

Het betreft ook de twee metrostations in Diemen: Diemen-Zuid en Verrijn Stuart

Deze operatie maakt onderdeel uit van de forse upgrade die het Amsterdamse metronet deze jaren ondergaat. Naast deze renovatie, wordt het net uitgebreid door de komst van de Noord/Zuidlijn en wordt ook het complete treinbeveiligingssysteem van het bestaande metronet vervangen door het modernste systeem dat op dit moment voorhanden is. Daarnaast vervangen de nieuwe M5-metro's, die ook op de Noord/Zuidlijn gaan rijden, de oude Zilvermeeuwen.

De werkzaamheden tijdens de renovatie zullen op de stations hinder met zich meebrengen, maar de metro blijft wel gewoon rijden. Alleen zullen de drie stations die maar één toegang hebben (Gaasperplas, Venserpolder en Verrijn Stuartweg) ongeveer twee maanden dichtgaan.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 30 juli

Uit de krant