Er werd sportief gespeeld. Foto: Trudy Kroese

Leerlingen genieten van schoolvoetbaltoernooi

Sport

DIEMEN - Op de velden van sv Diemen werd op donderdag 11 en donderdag 18 april een schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen van de basisscholen in Diemen gehouden.

Het schoolvoetbaltoernooi werd georganiseerd door de gymnastiekdocenten van de basisscholen in Diemen, de buurtsportwerkers van Welzijn Diemen en sv Diemen. Voor de leerlingen van de groepen vijf en zes van de basisscholen in Diemen was er op donderdag 11 april een schoolvoetbaltoernooi. Op donderdag 18 april was er een schoolvoetbaltoernooi voor de leerlingen van de groepen zeven en acht.

De teams konden kiezen uit twee categorieën: de Champions League en de iets minder sterke UEFA Cup. Het vierde team jongens groep 5/6 van De Ark werd op 11 april winnaar van het toernooi in de Champions League. Er deden die dag geen meisjes mee in de Champions League. Het vijfde team jongens groep 5/6 van De Ark won het toernooi in de UEFA Cup. Het negende team van meisjes van groep 5/6 van De Kersenboom werd eveneens winnaar in de UEFA Cup. Er deden op donderdag 11 april 38 teams mee aan het schoolvoetbaltoernooi.
Op donderdag 18 april deden er 36 teams van de groepen zeven en acht van de basisscholen mee aan het schoolvoetbaltoernooi. Bij de jongens werd het team van De Kersenboom 5 groep 8A/8B winnaar van het toernooi in de Champions League. Bij de meiden werd het toernooi in de Champions League gewonnen door het team van De Kersenboom 7 groep 8A. Het toernooi in de UEFA Cup werd bij de jongens gewonnen door het team Noorderbreedte 6 groep 8. Bij de meisjes toonde het team 4 van de Sint-Petrusschool groep 7/8 zich de sterkste.

De winnaars van de toernooien in de Champions League hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het schoolvoetbaltoernooi van de KNVB. Dat toernooi wordt op 15 mei gespeeld.