Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Rotary Diemen opent tijdelijke doorgeefwinkel

Maatschappelijk

DIEMEN - Rotary Diemen start met een tijdelijke doorgeefwinkel. De tijdelijke doorgeefwinkel is van vanaf woensdag 22 mei tot en met vrijdag 31 mei gevestigd in het voormalige pand van de ING aan de Ouddiemerlaan 227.

“Rotary Diemen opent deze tijdelijke winkel vanwege het succes van vorig jaar. Toen heette het ‘weggeefwinkel’. Nu kiest Rotary Diemen voor de naam ‘doorgeefwinkel’. In deze winkel kun je goede spullen doorgeven aan een nieuwe eigenaar. Iedereen in Diemen kan gebruik maken van de doorgeefwinkel, zowel om spullen te brengen als om spullen gratis te halen. In de winkel zijn alleen artikelen van goede kwaliteit te vinden, dus heel en schoon. Denk aan kleding, keukenspullen, elektronische apparatuur en speelgoed”, aldus Rotary Diemen.

“Rotary Diemen opent de tijdelijke doorgeefwinkel om twee redenen. Allereerst stimuleert de doorgeefwinkel het hergebruik van spullen. Daardoor hoeft er minder geproduceerd te worden en ontstaat er minder afval. De tweede reden is dat deze winkel mensen in Diemen stimuleert om elkaar te helpen. Wie spullen over heeft, brengt ze naar de winkel. En wie iets nodig heeft of wie het zonde vindt om steeds iets nieuws te kopen kan het in de winkel gratis meenemen.”

De winkel is voor het eerst open op woensdag 22 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Mensen kunnen op zondag 19 mei tussen 12.00 en 17.00 uur spullen inbrengen bij de tijdelijke doorgeefwinkel.

Uit de krant