Het Oranjefeest in 2023.
Het Oranjefeest in 2023. Foto: Trudy Kroese

Diemen verheugt zich op Oranjefeest op Koningsdag

Evenementen

DIEMEN - Op Koningsdag wordt op het Van Markenplantsoen weer het Oranjefeest gehouden. Het evenement duurt van 13.00 tot 21.00 uur.

Het Oranjefeest wordt ook dit jaar georganiseerd door Dennis Heide van Brasserie Drusius en presentator Wim Bohnenn. Zij vertellen over het evenement.

Wim Bohnenn: “De voorbereidingen zijn al in november begonnen. Het is zaak om artiesten op tijd vast te leggen, want op Koningsdag zijn er door het hele land veel evenementen. Wij zijn blij met de artiesten die dit jaar zullen optreden.”
De volgende artiesten treden op: Danilo, Peter Beense, Sven Versteeg, Albert Koetzier, Mike Peterson en DJ Marco. Sven Versteeg en Albert Koetzier zijn inwoners van Diemen, Peter Beense woonde lange tijd in Diemen. Tussen de optredens door zal DJ Marco muziek uit de jaren 70, 80 en 90 draaien.

Dennis Heide: “Op vrijdag wordt er al begonnen met de opbouw van het podium. Dit wordt door RN Entertainment gedaan. Dat is het bedrijf van Richard Niesing. Mijn collega’s en ik beginnen op Koningsdag al vroeg met het plaatsen van de twee bars en het inrichten van het terrein. We zorgen ervoor dat alles op Koningsdag ruim voor 13.00 uur klaar is.”

Brasserie Drusius zet twee bars neer en verkoopt de drankjes. Martijn Duijnker uit Diemen verkoopt hapjes zoals hamburgers en saté. Dennis Heide: “Bezoekers kunnen pinnen en met cash betalen. Maar wij adviseren mensen om cash mee te nemen. Dat biedt een uitkomst bij eventuele technische problemen.”

Mooi weer

Dennis Heide en Wim Bohnenn verwachten veel van het Oranjefeest. Wim Bohnenn. “Maar alles staat of valt met het weer. We hopen uiteraard dat het op Koningsdag mooi weer is.”

Bohnenn en Heide zijn blij met de steun van de gemeente Diemen en Daarom Diemen. Tijdens de afgelopen edities van het Oranjefeest stelden Heide en Bohnenn vast dat er bezoekers aanwezig waren die zelf drank hadden meegenomen. Dit is uiteraard niet de bedoeling. De organisatie maakt veel kosten om het Oranjefeest te organiseren. Wim Bohnenn: “Het is niet toegestaan om drank mee te nemen naar het Oranjefeest. Ik zal dat tijdens het feest nog eens benadrukken. De mensen die zelf drank meenemen benadelen de bezoekers die van goede wil zijn. Als er onvoldoende inkomsten zijn, zijn wij niet in staat om het Oranjefeest in de toekomst opnieuw te organiseren.”

Dennis Heide: “Wij schenken de drankjes in bekers die van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Wij werken niet met statiegeld, maar verzoeken de bezoekers van het Oranjefeest wel om die bekers weer aan de bar in te leveren. De gebruikte bekers gaan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het recyclen van dit soort materiaal.”

Een ding is duidelijk: Wim Bohnenn en Dennis Heide hebben enorm veel zin in het Oranjefeest.

Uit de krant