Jan Sikking.
Jan Sikking.

Onafhankelijke Partij Diemen start petitie over wateroverlast woningen in centrum

Politiek

DIEMEN - Jan Sikking, fractievoorzitter van de Onafhankelijke Partij Diemen, is met een petitie getart onder inwoners van een aantal straten in het centrum van Diemen. Hij vraagt de bewoners of zij wateroverlast ervaren en - zo ja - of zij dit hebben gemeld bij de gemeente.

Jan Sikking: “In de gemeenteraad is er gesproken over het programma Klimaatadaptatie. Men verwacht door de klimaatveranderingen wateroverlast in de natte jaargetijden en droogte in de zomer. Daar vrijwel alle huizen in het centrum van Diemen op houten palen staan, moet het waterpeil constant blijven. Het Diemense riool voor de afvoer van het hemelwater en de samenwerking met het waterschap (AVG), welke medeverantwoordelijk is voor het grondwaterpeil, bepalen samen de hoogte van het grondwater. Na het vervangen van de onderheide wegen in 2019, zijn er klachten dat er regelmatig water staat in de kruipruimtes en/of tuinen van de huizen. Volgens de wethouder komt dit niet door het vervangen van de onderheide wegen. Kan het niet zo zijn dat de ondergrondse waterstromen geblokkeerd worden door het gasbeton onder de wegen en zorgt dit mede voor de wateroverlast? Volgens de gemeente klopt het niet dat het grondwater overlast geeft door de nieuwe wegen. Volgens de wethouder ligt het probleem bij de huiseigenaren. Zij moeten hun kruipruimtes ophogen of lekkages van de kelderbodem verhelpen.”

Sikking vraagt bewoners van het centrum of zij wateroverlast ervaren en - zo ja - of zij dit bij de gemeente hebben gemeld: “Heeft u na melding van wateroverlast een reactie van de gemeente gekregen en is het probleem opgelost? Als wateroverlast ook bij u een issue is, vul dan de gegevens in om de petitie mede in te dienen. Ook als u vreest dat in de toekomst hevige regenval in uw buurt overlast gaat geven kunt u de petitie invullen”, aldus Sikking.

De petitie is te vinden op de website: https://www.onafhankelijkepartijdiemen.nl/.

Jan Sikking geeft aan dat hij de petitie op termijn zal aanbieden aan het college van B en W.

Uit de krant