Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Ouderenpartij Diemen, VVD en Onafhankelijke Partij Diemen: verdubbel budget voor Diemen Divers en Inclusief

Politiek

DIEMEN - De fracties van de Ouderenpartij Diemen, de VVD en de Onafhankelijke Partij Diemen dienen vanavond tijdens gemeenteraadsvergadering een motie in waarin zij de gemeenteraad voorstellen om het bestaande budget voor Diemen Divers en Inclusief van € 25.000 te verdubbelen naar € 50.000 en dit te verwerken in de Kadernota.

“We stellen vast dat het college voorstelt om het bestaande budget voor Diemen Divers en Inclusief te verhogen met € 25.000. We hebben nagedacht over en houden rekening met: in de herijking wordt voorgesteld om antidiscriminatiebeleid toe te voegen aan het diversiteitsbeleid om tot een inclusiever Diemen te komen. Toevoegen van antidiscriminatie in het diversiteitsbeleid is noodzakelijk gelet op de stijgende spanningen en verharding in de samenleving, zich uitend in toenemende discriminatie, racisme en antisemitisme. Uit de herijking blijkt dat in de periode 2020-22 niet alle voorgenomen activiteiten uitgevoerd konden worden, mede als gevolg van een beperkte personeelscapaciteit. Uitbreiding van de personeelscapaciteit stelt de gemeente in staat flexibeler in te spelen op nieuwe ideeën uit de Diemense samenleving, actualiteiten, of zelf activiteiten te organiseren”, aldus de indieners van de motie.

“We vinden dat elke vorm van discriminatie onacceptabel is en niet thuis hoort in Diemen, in Diemen iedereen zichzelf moet kunnen zijn en extra inzet van de gemeente om discriminatie tegen te gaan nodig is. Uit de evaluatie blijkt dat eerder geplande activiteiten niet zijn uitgevoerd, mede als gevolg van beperkte personeelscapaciteit. Samen met het toevoegen van antidiscriminatie in het diversiteitsbeleid lijkt de toevoeging van €25.000 niet voldoende om de ambities te realiseren. In de op te stellen activiteitenkalender dient rekening te worden gehouden met bovenstaande aandachtspunten”, aldus de drie fracties.

Uit de krant