Astrid Castelijn fietst in oktober 400 kilometer door Kenia voor Amref Flying Doctors.
Astrid Castelijn fietst in oktober 400 kilometer door Kenia voor Amref Flying Doctors.

400 kilometer fietsen voor Amref

Algemeen

DIEMEN - Astrid Castelijn (45) uit Diemen doet in oktober mee aan de Kenya Classic: 400 kilometer fietsen door Kenia om geld in te zamelen voor de organisatie Amref Flying Doctors. Daarom moet Astrid voor zij kan starten minimaal 5000 euro sponsorgeld ophalen.

Astrid, moeder van twee kinderen, was tot nu toe geen fervent fietsster, maar voor deze tocht maakt zij een uitzondering.

Amref
Amref zet zich in voor een betere gezondheid in Afrika. Medische zorg moet voor iedereen in Afrika toegankelijk zijn, waarbij Amref zich vooral richt op jonge vrouwen en kinderen. Hiervoor leiden ze medisch personeel op, bestrijden ziektes als malaria en aids, bouwen waterputten en sanitaire voorzieningen, geven voorlichting over hygiëne, etcetera. 

Uitdaging
Astrid gaat samen met vijf collega's de uitdaging aan. De 400 kilometer door Kenia wordt in zes dagen afgelegd en de komende maanden gaat zij hiervoor trainen.

Geld inzamelen
Per persoon moeten de deelnemers voor de start 5000 euro sponsorgeld ingezameld hebben. Astrid is nu op de helft. "Op Koningsdag staan we in Diemen op de vrijmarkt met een zenuwspiraal. Ik zamel via statiegeldbonnen geld in bij Albert Heijn in Diemen-Centrum en Jumbo in Diemen-Zuid. Op de school van mijn kinderen, de Noorderbreedte, komt een sponsorloop en ook de opbrengst daarvan gaat naar dit doel." Rechtstreeks doneren voor Astrids fietstocht kan ook via www.kenyaclassic.com. "Goed om te vermelden is dat al het sponsorgeld echt naar Amref gaat, ik betaal zelf mijn reis en verblijf en ook mijn fiets heb ik zelf aangeschaft. Ik hoop het geld voor de zomer bij elkaar te hebben zodat ik me daarna volledig kan richten op de trainingen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant