Samen spullen repareren in het Repair Café.
Samen spullen repareren in het Repair Café.

Repair Café voor één keer op de gemeentewerf

Algemeen

DIEMEN - Zaterdag is er weer een Repair Café, georganiseerd door Duurzaam Dorp Diemen. Deze keer eenmalig op een andere locatie: de gemeentewerf aan Landlust 2.

Het Repair Café won in januari een cheque van € 1000,- in de actie van Wecycle. Diemenaren hebben de prijs voor het Repair Café gewonnen door zo veel mogelijk 'dingen met een stekker' in te leveren op het recycleplein en daar punten mee te verdienen.

Daarom wordt het Repair Café, gewoonlijk iedere tweede zaterdag van de maand in De Diem, voor één keer gehouden in de kantine van de gemeentewerf, waar ook het recycleplein is. 

Het Repair Café is open tussen 12.00 en 15.00 uur. Vrijwilligers helpen kapotte spullen te repareren. Zo hoeven minder spullen weggegooid te worden en leren mensen ook zelf kleine reparaties uit te voeren. Tegelijkertijd is een Repair Café een leuke plek om bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Duurzaam Dorp Diemen is nog op zoek naar reparateurs die het leuk vinden om te helpen met het repareren van spullen en hun kennis te delen. Aanmelden kan via repaircafe@duurzaamdorpdiemen.nl.

Meer informatie is te vinden op www.duurzaamdorpdiemen.nl.

Uit de krant