Afbeelding

Swingend openluchtconcert bij De Venser

Algemeen

DIEMEN - Het Louis Swing Dance Orchestra gaf afgelopen donderdag een swingend openluchtconcert op het schoolplein van basisschool De Venser.

Jong en oud genoot van de muziek op de mooie zomermiddag.

Repetities
Het orkest repeteert iedere woensdag in De Venser. Vijf jaar geleden gaf het orkest voor het laatst een concert op het schoolplein. "Die repetities hebben hun vruchten afgeworpen, de muziek werd nog veel beter en nog veel strakker gespeeld dan toen", zegt Frank Roël, directeur van De Venser.

Vakantielied
Het orkest speelt gewoonlijk een swingend muziekprogramma uit de jaren 20 tot 50. Maar voor deze gelegenheid was ook de begeleiding van het speciale vakantielied van De Venser ingestudeerd. 'He, hallo, het is (bijna) vakantie' zongen de kinderen uit volle borst. 

Dansen
Kinderen en ouders genoten van de muziek en dansten mee. Ook voorbijgangers bleven staan en bezoekers uit het buurthuis kwamen naar de muziek kijken. Twee dames op leeftijd keken het tafereel eerst van een afstandje aan, maar dansten later gezellig mee. Precies waar Roël op gehoopt had. "We wilden met dit concert de generaties uit de wijk met elkaar in contact brengen, dat is gelukt. Het concert was supergeslaagd. De kinderen hebben heel veel plezier gehad."

Uit de krant