De bijeenkomst in Café de Omval.
De bijeenkomst in Café de Omval.

Wereld Alzheimerdag trekt veel belangstellenden

Zorg & gezondheid

DIEMEN - Op Wereld Alzheimerdag op 21 september waren er veel activiteiten in Diemen. In Huis van de Buurt ‘t Kruidvat konden mensen met dementie en hun naasten samen koken en gezamenlijk de lunch gebruiken. 

Zorgzangeressen Lieke, Barbara en Marjolein gaven workshops in Theater de Omval. Samen zingen is belangrijk voor mensen met dementie of geheugenproblemen.

Bewoners van zorgcentrum De Diem en zorgcentrum Berkenstede genoten op Wereld Alzheimerdag in het verenigingslokaal van de Historische Kring Diemen in De Schakel van de Belevenistafel. 

De Wereld Alzheimerdag in Diemen werd afgesloten met een bijeenkomst in Café de Omval. De bijeenkomst stond in het teken van dementievriendelijk en hoe we in Diemen nog dementievriendelijker kunnen worden. Diemen heeft het predicaat dementievriendelijke gemeente gekregen.

Theatermaker Kiki Hessels ging in gesprek met wethouder Marian Everhardt en twee casemanagers dementie. Aan de orde kwam onder meer hoe we mensen dementie kunnen herkennen en hoe er moet worden omgegaan met mensen met dementie.

Er zijn in Diemen diverse activiteiten voor mensen met dementie. Welzijn Diemen organiseert veel van die activiteiten. Diemen is ook aangesloten bij het Alzheimer Café Diemen, Amsterdam-Oost en Ouder-Amstel dat een keer per maand In Grand Café Frankendael aan de Middenweg 116 in Amsterdam wordt gehouden. Everhardt vertelde dat de werknemers van de gemeente Diemen cursussen krijgen om mensen met dementie te herkennen en hoe met hen om te gaan. 

De bijeenkomst werd afgesloten met een lied waarvan de tekst was geïnspireerd door de input van de aanwezigen in Café de Omval. Kiki Hessels zong het lied en werd begeleid door gitarist Gerrit de Boer. 

De Belevenistafel.

Uit de krant