Afbeelding
Foto: De Meeuwen

De Meeuwen overhandigt opbrengst sponsorswin

Sport

DIEMEN - Zwemvereniging De Meeuwen heeft onlangs de opbrengst van de sponsorswim uitgereikt aan twee stichtingen die hulp verlenen aan Oekraïne. Er werd in totaal 11.000 euro ingezameld. Dit bedrag is inclusief een bijdrage van 2.500 euro van de gemeente Diemen.

De opbrengst is geschonken aan House of Animals en De Leeuw Kyiv. Jan Willen van der Werf heeft de cheques namens De Meeuwen uitgereikt. Jan Willem van der Werf reist half mei naar Oekraïne om te kijken hoe het geld wordt besteed. Op de foto overhandigt hij een cheque ter waarde van 5.500 euro aan Karen Soeters, directeur van Dierenbeschermingsorganisatie House of Animals.

De sponsorswim van De Meeuwen werd op zaterdag 13 januari gehouden in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran. Er deden zeventig zwemmers mee. Burgemeester Erik Boog en wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken waren die dag aanwezig en overhandigen een cheque ter waarde van 2.500 euro aan De Meeuwen.

De Oekraïense Olena Kulak heeft de organisatie van de evenementen geleid. Ook vorig jaar leidde zij de sponsorswim van De Meeuwen.

Uit de krant