Afbeelding
Partnerbijdrage

De noodzaak van een bankrekening voor je bedrijf

Advertorial


Onze samenleving is de laatste jaren steeds meer verschoven van offline naar online. Dit geldt niet alleen privé, maar ook zakelijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar de betalingen binnen jouw bedrijf. Je verricht de betalingen tegenwoordig vrijwel allemaal via het internet.

De coronacrisis heeft de online betalingen in een stroomversnelling gebracht. Dit heeft ertoe geleid dat steeds meer bedrijven een bankrekening geopend hebben. Voor het openen van een zakelijke rekening richten zij zich lang niet altijd meer tot de traditionele banken, zo ziet ook het bedrijf Ubari. Er wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker voor een online bank gekozen. Heb jij nog geen (online) bankrekening voor jouw bedrijf? Wij vertellen je hier wat de noodzaak is van zo’n rekening. 

Je straalt professionaliteit uit

Je wilt met jouw bedrijf professionaliteit uitstralen naar jouw klanten. Een zakelijke rekening mag in dat geval zeker niet ontbreken. Dit draagt namelijk bij aan de professionele uitstraling van jouw bedrijf. Indien je een factuur stuurt, kun je hier namelijk het zakelijke bankrekeningnummer op vermelden. Hierdoor kan iedereen het bedrag direct op de bankrekening van jouw bedrijf storten. Bijkomend voordeel is dat je zakelijk geld en privégeld op deze manier geschieden houdt. 

Geen contant geld in kas

Binnen bedrijven gaat behoorlijk wat geld om. Vroeger was een bedrijf dan ook regelmatig slachtoffer van een inbraak. Indien je betalingen zoveel mogelijk via een zakelijke bankrekening laat verlopen, is er niet of nauwelijks nog contant geld aanwezig. Aangezien steeds meer bedrijven werken met giraal geld, zijn zij minder interessant voor criminelen. Er valt immers niet veel te halen. Bijkomend voordeel is dat online betalingen het administratief ook een stuk makkelijker maken. Alle betalingsverkeer is namelijk digitaal in te zien en dat helpt jou bij de administratie.

Waar open je een zakelijke rekening?

Wil je een zakelijke rekening openen? Dan kun jij je hiervoor richten tot een bekende, traditionele bank. Steeds meer (startende) ondernemers kiezen er tegenwoordig echter voor om een zakelijke rekening  te openen bij een online bank. Overweeg je een rekening voor jouw bedrijf te openen bij een online bank? Dan is het verstandig je hier eerst in te verdiepen, lees de tips om online een zakelijke rekening te openen. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en daar heb je in een later stadium alleen maar profijt van.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief