Afbeelding

Gemeenteraad neemt motie aan tegen inkorten van metrolijn 53

Politiek

DIEMEN - De gemeenteraad heeft donderdag unaniem een motie aangenomen tegen het inkorten van metrolijn 53 tot aan de Van der Madeweg.

Het GVB overweegt om in de toekomst metrolijn 53 tussen Gaasperplas en de Van der Madeweg te laten rijden. Reizigers met bestemming Centraal Station moeten dan overstappen op de Van der Madeweg. De gemeenteraad wijst erop dat na de toekomstige routewijzing van lijn 9 een tweede directe verbinding tussen Diemen en het Centraal Station dreigt te verdwijnen. Tevens is in de motie aangegeven dat het behouden en waar mogelijk versterken van openbaarvervoerverbindingen belangrijk is voor de groeiende gemeente Diemen en dat het verder beperken van het reisgemak niet bijdraagt aan het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer.

De gemeenteraad heeft middels de motie duidelijk gemaakt het niet eens te zijn met het mogelijk inkorten van metrolijn 53. De gemeenteraad verzoekt het GVB om de metrolijn niet in te korten. Daarnaast verzoekt de gemeenteraad het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam om indien nodig in te grijpen en het inkorten van metrolijn 53 niet toe te staan.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 30 maart.

Uit de krant