Afbeelding

Sint rekent op jonge hulppieten tijdens bezoek aan Diemerplein

Cultureel

DIEMEN - Sinterklaas brengt op zaterdag 26 november van 13.00 tot 16.00 uur een bezoek aan winkelcentrum Diemerplein.

Kinderen kunnen met hem op de foto, meezingen met de sinterklaasliedjes en hun pietendiploma halen.

Verdwenen
Sinterklaas, die anderhalve week geleden bij de loswal in Diemen aankwam in het gezelschap van een grote groep pieten, heeft momenteel een groot probleem: "De pieten zijn verdwenen, zij hebben het erg druk", laat Sinterklaas telefonisch weten. "Ik kan het niet alleen en hoop dat er zaterdag een nieuwe lichting pieten in het winkelcentrum aanwezig is. Ik hoop dat de kinderen zich mooi aankleden en schminken. Alle pieten zijn van harte welkom."

Rondgang
De Sint hoopt dat er zaterdag veel hulppieten komen. De vijf mooiste hulppietjes krijgen een prijs. Na de prijsuitreiking maakt Sinterklaas met de hulppieten een rondgang door het winkelcentrum.

Parcours
In het winkelcentrum staat zaterdag een speciaal pietenparcours opgesteld. Kinderen kunnen pakjes in de schoorsteen gooien, over de nok van het dak lopen, koprollen door een hoelahoep maken, door een tunnel kruipen en in een jutezak lopen. Is dat allemaal gedaan, dan hebben ze hun pietendiploma gehaald en is er natuurlijk ook een presentje.

Foto
Bij het podium in het winkelcentrum, vlak bij de roltrappen komt te staan, kunnen kinderen van 13.00 uur tot 15.00 uur op het podium met Sinterklaas op de foto. De foto's komen op de Facebookpagina van winkelcentrum Diemerplein te staan.

Uit de krant