De plek waar de twee haltes in de toekomst komen.
De plek waar de twee haltes in de toekomst komen.

Tramhaltes Hartveldseweg worden verplaatst

Algemeen

DIEMEN - De haltes van lijn 9 bij de Nicolaas Lublinkstraat verdwijnen in de toekomst. De tramhaltes op de Hartveldseweg ter hoogte van de kerk Sint Petrus' Banden worden verplaatst. Daarnaast komt er een rotonde op de kruising van de Muiderstraatweg en de Prins Bernhardlaan.

Deze besluiten maken deel uit van het voorlopig verkeerskundig ontwerp (VO) voor de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg. Het gaat hier om een ontwerp dat deel uitmaakt van de herinrichting van de Oost-West-As.

Diemerbrug
De twee tramhaltes die nu voor de kerk liggen worden verplaatst naar een ander deel van de Hartveldseweg, even voorbij het kruispunt met de Diemerbrug en de Burgemeester Bickerstraat. De tramhaltes bij de Arent Krijtsstraat blijven op die plek gevestigd. Er komt een gedeeltelijk gecombineerde tram- en autobaan in oostelijke richting (richting van De Sniep) en een vrij liggende trambaan in westelijke richting (richting van Amsterdam).

Dit moet voorkomen dat trams die in de richting van Amsterdam rijden hinder ondervinden van files. Er staan in de spits regelmatig files op de Hartveldseweg tussen de Diemerbrug en de Venserbrug.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant