Afbeelding

Vakantieservice politie

Algemeen

DIEMEN - Vandaag start het vakantieserviceproject van de politie in Diemen. Tot 1 september worden woningen van vakantiegangers die zich hebben aangemeld in de gaten gehouden tijdens de politiesurveillances.

Mensen die met vakantie gaan, kunnen dat vooraf schriftelijk melden bij de politie via een registratiekaart. Deze is verkrijgbaar op het politiebureau of het gemeentehuis.

Controle
Tijdens de vakantie wordt de woning meegenomen in de surveillanceroute en bij onraad wordt de opgegeven contactpersoon geraadpleegd. Dit betekent niet dat de woning bewaakt wordt of dat de politie aansprakelijk is wanneer er onverhoopt toch ingebroken wordt, waarschuwt de politie.

Eigen maatregelen
De politie raadt aan de woning er zo bewoond mogelijk uit te laten zien. Bijvoorbeeld door buren of familie te vragen post uit het zicht op te ruimen en de gordijnen te sluiten en openen. Daarnaast wijst de politie erop dat ook inbrekers meegaan met hun tijd en ook op internet kijken. Meldt die leuke vakantieplannen dus niet op sociale media.

Uit de krant