Festival Klamme Handjes was ook in 2014 al in het Diemerbos.
Festival Klamme Handjes was ook in 2014 al in het Diemerbos.

Zeven dancefestivals in Diemerbos deze zomer, niet iedereen is blij

Algemeen

DIEMEN - In het Diemerbos worden deze zomer zeven festivals gehouden. Het is de tweede jaar in successie dat er in het Diemerbos dancefestivals worden gehouden. Een succes volgens Staatsbosbeheer, maar niet iedereen is blij met zeven festivals in één zomer.

Het gaat om vier festivals in juli (twee weekeinden), twee festivals in augustus (een weekeinde) en een festival in september.

Succes
Het initiatief om in het Diemerbos festivals te houden bleek vorig jaar een succes te zijn. De festivals trokken elk duizenden jongeren uit de regio en andere delen van het land. Staatsbosbeheer was eveneens tevreden over het verloop van de festivals in het Diemerbos. De festivals leverden Staatsbosbeheer bovendien inkomsten op die hard nodig zijn na de bezuinigingen.

Protest
Niet iedereen was zo tevreden over het verloop vorig jaar. Elliëtte Kreek: "Tussen de twee festivals werd niet goed opgeruimd, dus was het bos wekenlang een puinbak. Deze zomer is het Diemerbos twee maanden lang een festival terrein."  Zij is een online petitie gestart om het aantal festivals in 2016 te beperken tot twee. "Ik snap heel goed dat er voor ieder wat wils moet zijn, dus twee festivals, prima. Maar zeven is echt absurd."  

Uit de krant