Afbeelding

'Verliezers' gaat over actueel ondewerp'

Algemeen

DIEMEN - Theatergroep Diemen speelt op zaterdagavond 30 mei (aanvang 20.00 uur) en zondagmiddag 31 mei (aanvang 14.00 uur) in Theater De Omval het stuk 'Verliezers', een actueel blijspel over winnen en verliezen. Regisseur Marianne Vlieger blikt vooruit en geeft informatie over het stuk dat wordt gespeeld.

Theatergroep Diemen timmert al jaren aan de weg. De vereniging bestaat uit amateurs die alles zelf doen: de rollen vertolken, de decors ontwerpen en vervaardigen en de kostuums en relikwieën ontwerpen en (vaak) ook maken.

'Verliezers' is een stuk van schrijver Ton Davids. Het stuk gaat over de bewoners van een denkbeeldige straat in Diemen. Die bewoners winnen miljoenen euro's in de postcodeloterij. Er is echter een uitzondering: de familie Van Gorp die op nummer 14 in die straat woont wint niets. De familie doet sinds kort niet meer mee aan de Postcodeloterij.

Als troost krijgt de familie Van Gorp een realitysoap aangeboden met de weinig verhullende titel: 'Verliezers'. Nadat de cameraploeg de woning van de familie Van Gorp is ingetrokken ontstaan er verwarrende en chaotische situaties waarin iedereen probeert er het beste van te maken. Er wordt ingegaan op een aantal prangende vragen: worden de winnaars van de Postcodeloterij nu echt gelukkiger met hun vele geld? En hoe staan de leden van het gezin Van Gorp ervoor? Zijn zij nu verliezers of bepaalt het lot toch anders? Die vragen worden in de loop van de voorstelling Verliezers beantwoord.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant