Afbeelding

De Meeuwen succesvol in Duitsland

Algemeen

DIEMEN - Een delegatie van 25 wedstrijdzwemmers van De Meeuwen nam afgelopen weekend deel aan de Internationale Sprint Cup in Hagen, Duitsland.

De 25 zwemmers wisten maar liefst 72 medailles te winnen. Vooral de jonge garde deed dit keer van zich spreken. De tweelingzusjes Nicole en Chantal den Turk grossierden, samen met Mathieu Fuijkschot en Victor Christiaans in medailles: zij wonnen elk maar liefst 8 medailles, gevolgd door Dominique de Bonis en Dion Fuijkschot met 7 medailles. Opvallend waren de vier medailles voor Merijn Lakeman die nog maar kort deelneemt aan wedstrijden.

Clubrecords waren er voor de herenploeg en damesploeg op de 4 x 100 meter estafette wisselslag en voor Sebastiaan Beurs op de 50 meter vlinderslag. Het zwemseizoen gaat nog even door. Komend weekend verschijnen de zwemmers aan de start bij de regionale zomerkampioenschappen. Mathieu Fuijkschot mag op 12 juni deelnemen aan het Nederlands kampioenschap en op 13 en 14 juni zullen de jongste zwemmers starten bij de regionale miniorenkampioenschappen in Hilversum, waar zij kans maken op medailles.

Uit de krant