Afbeelding

Toch extra geld voor huishoudelijke hulp

Algemeen

DIEMEN - Het budget voor huishoudelijke hulp is voor de komende twee jaar in Diemen toch ruimer dan voorzien. De gemeente heeft van het Rijk budget gekregen voor de zogenaamde Huishoudelijke Hulp Toelage.

Gemeenten moeten flink op het Wmo-budget inleveren. Het ministerie van Sociale Zaken stelde dit najaar echter extra budget beschikbaar voor gemeenten en zorgaanbieders die snel met een goed plan kwamen. Op die manier sleept Diemen 240.000 euro extra binnen: 120.000 euro voor 2015 en nog eens 120.000 euro voor 2016.

"Het doel van het extra budget is om banen in de huishoudelijke zorg te behouden", legt wethouder Ruud Grondel uit. De huishoudelijke hulp is aanvullend op de gewone huishoudelijke hulp die mensen met een Wmo-indicatie krijgen.

Grondel verwacht dat het plan begin volgend jaar helemaal is uitgewerkt en dat Diemenaren met een indicatie dan via een speciale website de extra huishoudelijke hulp kunnen aanvragen bij gecontracteerde aanbieders. De regeling kan worden ingezet als aanvulling op de gewone huishoudelijke hulp, maar ook bijvoorbeeld voor een grote schoonmaak, was- en strijkservice of tuinonderhoud.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant