Afbeelding

Vertrekkend politiechef Yvette Baas: 'Daders en slachtoffers van straatroven worden steeds jonger'

Algemeen

DIEMEN - Yvette Baas (49) stopt per 1 januari 2015 als chef van de Robuuste Basiseenheid van de politie Diemen-Ouder-Amstel. Zij was 5,5 jaar chef van de politie in Diemen en Ouder-Amstel en blikt terug op een intensieve periode. Yvette Baas wordt opgevolgd door Jack Tulen en Reinier de la Rie.

Haar vertrek is het gevolg van de reorganisatie bij de nationale politie. "Ik heb bij de politie in Hoorn gesolliciteerd en ben aangenomen als chef. Ik heb hier altijd prettig gewerkt, maar vind het goed dat er anderen voor mij in de plaats komen. Ik heb een bepaalde visie op het werk en het is goed dat er een frisse wind gaat waaien."

Over de veiligheidssituatie in Diemen: "De definitieve cijfers van dit jaar zijn pas aan het einde van het jaar bekend. Maar in 2013 hebben wij een afname van het aantal inbraken in woningen en straatroven gezien. Bij straatroven is er een tendens dat de slachtoffers en daders steeds jonger worden. De politie zal altijd veel aandacht blijven besteden aan wat wij highimpactmisdaden noemen: straatroven, winkelovervallen en inbraken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant