Afbeelding

Voetbaltoernooi tijdens opening Cruyff Court

Algemeen

DIEMEN - Voetballer Adam Maher (PSV) en minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport openen op maandag 15 september het Cruyff Court in park De Omloop in Diemen-Noord.

Daarnaast wordt er voor de jeugd een lokaal voetbaltoernooi georganiseerd. Adam Maher is in het  seizoen 2011-2012 gekozen als Talent van het Jaar in de Eredivisie. Hij was toen speler van AZ. De daaraan gekoppelde Johan Cruijff Prijs bestaat uit een beeldje en een Cruyff Court op een locatie naar keuze. De keuze van Adam Maher is gevallen op Diemen, de plaats waar hij is opgegroeid. Dit veldje is mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

Adam Maher is ook ambassadeur van het actieplan 'Naar een veiliger sportklimaat'. Om te zorgen dat sport leuk blijft en nog leuker wordt, hebben de sportbonden en NOC*NSF, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het actieplan 'Naar een veiliger sportklimaat' ontwikkeld. Door positief gedrag te stimuleren, kennis en vaardigheden te vergroten en ongewenst gedrag aan te pakken, werken sportverenigingen, sportbonden en NOC*NSF samen aan een veiliger sportklimaat. Een klimaat waarin je met plezier sport en jezelf kunt zijn.

De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.30 uur.

Uit de krant