Doug van Leeuwen.
Doug van Leeuwen.

Sv Zeeburg mikt op sterkere en bredere selectie

Sport

DIEMEN - Trainer-coach Doug van Leeuwen kijkt met gemengde gevoelens terug op het seizoen van het eerste damesteam van sv Zeeburg.

De ploeg slaagde er op de laatste speeldag van de competitie in om zich te handhaven in de Tweede Divisie. Maar tijdens de tweede helft van de competitie waren de resultaten slecht.

Sv Zeeburg, dat aan het einde van de competitie 2022-2023 van de Hoofdklasse naar de Tweede Divisie promoveerde, boekte in de eerste helft van de competitie goede resultaten. De ploeg ging als nummer zes van de Tweede Divisie B de winterstop in. Na de winterstop waren de resultaten slecht. Sv Zeeburg kwam na de winterstop elf keer in actie. Er werd een keer gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld. De overige negen competitieduels eindigden in een nederlaag.
Doug van Leeuwen heeft een verklaring voor de terugval. “Een belangrijke speelster, Noa Schouten, is begin dit jaar voor een half jaar naar Spanje vertrokken. Zij is voor de wedstrijd tegen Bevo in maart speciaal teruggevlogen naar Diemen. Dat had een positief effect op de teamspirit. Wij hebben die wedstrijd gelijkgespeeld en dat punt bleek achteraf heel belangrijk. Daarnaast hadden wij te maken met vier, vijf speelsters die langdurig geblesseerd zijn geweest. Ik moest vaak een beroep doen op speelsters van het tweede team.”

Doug van Leeuwen wil voor volgend seizoen een sterkere en bredere selectie samenstellen. “Er trainen op dit moment een aantal speelsters van andere verenigingen met ons mee. Ik hoop dat een aantal van die speelsters volgend jaar in Dames 1 speelt.”

Hoewel de competitie is afgelopen, blijft Dames 1 van sv Zeeburg de komende maanden trainen. “We trainen tot begin juni en nemen dan een week of zes vrij. Half augustus begint de voorbereiding op het seizoen 2024-2025.”

Uit de krant