Annemieke Westenberg.
Annemieke Westenberg.

Groepsgesprekken voor ouderen

Algemeen

DIEMEN - Welzijn Diemen start in september met UP! themagesprekken voor ouderen. Het gaat om drie bijeenkomsten die plaatsvinden in het gebouw De Verbinding op het Van Markenplantsoen.

Annemieke Westenberg van Welzijn Diemen begeleidt de themagesprekken. “Ouderen vanaf 65 jaar zijn welkom bij de groepsgesprekken. Zeker in deze tijd van corona hebben veel ouderen minder persoonlijke contacten dan anders. Zij zeggen mensen gedag in het winkelcentrum, maar hebben door de coronamaatregelen van de afgelopen anderhalf jaar in veel gevallen toch minder vaak gesprekken met anderen gevoerd. Wij bieden hen nu de mogelijkheid om met andere ouderen over diverse thema’s in gesprek te gaan. Er zijn drie bijeenkomsten: op vrijdag 3 september is het thema ‘Familie’, op vrijdag 17 september is het thema ‘Ouder worden’ en op vrijdag 1 oktober is het thema ‘Opnieuw beginnen’. De drie bijeenkomsten beginnen om 14.00 uur en duren ongeveer 1,5 uur.”

Er is per bijeenkomst plaats voor tien tot twaalf deelnemers. Het is ook mogelijk om aan meerdere gesprekken deel te nemen. Deelname is gratis, maar geïnteresseerden dienen zich wel aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen aan Paul Heskamp van Welzijn Diemen: p.heskamp@welzijndiemen.nl. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 06-50716404.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant