Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Sticker op de brievenbus voor ongeadresseerde reclame

Politiek

DIEMEN - Inwoners van Diemen krijgen vanaf 1 juni alleen nog reclame in de brievenbus als zij een Ja-sticker voor ongeadresseerd reclamedrukwerk op de brievenbus hebben. 

Zo wordt er minder ongewenste reclame gedrukt en verspreid. En het gaat papierverspilling tegen. De stickers zijn binnenkort gratis op te halen op verschillende plekken in Diemen. De nieuwe regel voor ongeadresseerd drukwerk was een wens van de gemeenteraad, die door het college wordt gedeeld. 

“Door zelf te kiezen of je de folders wel op papier wilt ontvangen, krijgt niemand meer reclame in de brievenbus die ook weer ongelezen in de papierbak verdwijnt”, zegt wethouder Matthijs van den Berg. “In andere gemeenten wordt het al zo gedaan, en daar is gebleken dat het echt werkt. Het scheelt behoorlijk in de hoeveelheid papier die wordt weggegooid.”

Zonder Ja-sticker wordt er geen reclame zonder adres meer bezorgd. Sommige vormen van
ongeadresseerd reclamedrukwerk vallen buiten de maatregel. Bijvoorbeeld bladen van wijk- en buurtorganisaties, van politieke partijen en berichten van de gemeente of van een netbeheerder. Wie de andere reclamefolders wel wil blijven lezen, maar liever niet meer op papier, kan ook kiezen om de folders online te lezen.

Gratis sticker ophalen

De stickers zijn gratis en binnenkort op te halen op verschillende locaties in de gemeente: het gemeentehuis, D.J. den Hartoglaan 1, De Omval/bibliotheek, Ouddiemerlaan 104, Huis van de Buurt ’t Kruidvat, Ouderkerkerlaan 30 en Wijkcentrum Het Noorderlicht, Gruttoplein 2.

Stickers zijn ook online aan te vragen bij verschillende aanbieders.

Uit de krant