Afbeelding

Nieuw tijdschrift van Historische Kring Diemen

Algemeen

DIEMEN - Waarom waren de vijf grote stapels stenen bij de Diemerbrug aanleiding voor een groot proces? Hoe kon het dat de verzetsactiviteiten van Wim van Ulsen zo lang onder de radar bleven? Waarom liep heel Diemen in 1951 uit voor een potje dammen? En hoe kwam dat enorme hotel toch aan de Hartveldseweg naast het Raadhuis terecht?

Er is weer een nieuw pareltje van de Historische Kring Diemen. 38 pagina’s met prachtige verhalen van toen en tientallen “nieuwe” oude foto’s.

Het tijdschrift opent met een overzicht van de “HKD-carrière” van de in 2020 overleden Henk Teiwes. Jaap Haag schetst een betrokken beeld vol anekdotes en herinneringen die illustreren hoe groot de betekenis van Henk voor de HKD is geweest. 

Het Zwitsersche Hôtel

Voor veel Diemenaren was het een vraag hoe dat toch zat met dat hotel van grote allure dat vele jaren aan de Hartveldseweg moest hebben gestaan. Alfred Bakker ging op onderzoek en bediende opmaat en schetst the rise and fall van Het Zwitsersche Hôtel aan de Hartveldseweg. Met een stoomboot voor de deur met een dienst naar de Hoge Sluis in Amsterdam.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant