Afbeelding

Gemeente, NS/ProRail en wijkagent voeren overleg over versterken kwaliteit stationsomgeving

Politiek

DIEMEN - Het college van B en W voert overleg met de stationsmanager van NS/ProRail en de wijkagent om te kijken op welke wijze de kwaliteit van de omgeving van het station in het centrum van Diemen verder kan worden versterkt.

Dit schrijft het college van B en W in een antwoord op schriftelijke vragen van de VVD.

“De NS neemt ook eigen maatregelen voor het station zelf. De NS is momenteel in gesprek met ProRail om op het perron richting Amsterdam nog een wachtpaviljoen bij te plaatsen. Daarnaast wordt de houten tijdelijke afzetting op het perron in maart vervangen door vast hekwerk. Op het perron richting Weesp wordt ook het wachtpaviljoen nog vernieuwd”, aldus B en W.

De VVD vroeg ook naar de mening van het college over de Stationsbelevingsmonitor 2023. Het NS-station in het centrum van Diemen staat op plaats 377 en krijgt een waardering van 6,2; in 2022 was die waardering nog een 6,8.

“De lichte daling in de beoordeling is ons bekend. Dit kan mogelijk verklaard worden doordat de gemeente en NS/ProRail in 2023 bezig waren met de inrichting van het station en de stationsomgeving met veel tijdelijke routes, tijdelijke wachtruimtes en omleidingen”, aldus B en W.

Het college geeft aan dat de beleving van het NS-station niet de verantwoordelijkheid is van de gemeente maar van NS/ProRail. “De NS en ProRail zijn verantwoordelijk voor het NS-station Diemen. Wij zijn als gemeente verantwoordelijk voor het gebied rondom het NS-station. Momenteel zijn wij als gemeente bezig met het afronden van de gehele inrichting van de openbare ruimte in de omgeving. De toegang tot de perrons en toegangshekjes zijn inmiddels gereed en de fietsenstallingen staan nu op de goede locatie. Ook de restpunten worden stap voor stap opgelost.”

Uit de krant