Afbeelding

Coronavirus leidt niet tot paniek

Zorg

DIEMEN - Er wordt in Diemen uiteraard veel gesproken over het Coronavirus. Hoewel we op het Diemerplein een jongedame met een mondkapje zagen lopen, is er geen sprake van paniek.

Er werd vanmorgen bekend dat een vrouw uit Diemen besmet is geraakt met het Coronavirus. De geruchtenmachine sloeg meteen op hol, vooral via sociale media. Vanmiddag werd bekend dat de Coronapatiënt uit Diemen een medewerkster is van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Dit is via een intern bericht bekend gemaakt aan personeel van het ziekenhuis. De vrouw heeft milde klachten. Ze verblijft momenteel in thuisisolatie in een woning in Diemen, omdat haar woning in Amsterdam verbouwd wordt.

Hans Püttmann, voorzitter van Winkeliersvereniging Diemerplein: "Ik ben vanmorgen gebeld door de NOS. Naar aanleiding van het Coronavirus zouden winkels in het winkelcentrum gesloten zijn of dichtgaan. Dat is helemaal niet waar. Het is gezellig druk in het winkelcentrum. Natuurlijk wordt er over het Coronavirus gesproken, maar we moeten waken voor paniek. Daar schiet niemand iets mee op. Het is belangrijk om je hygiëne goed te verzorgen, maar dat is altijd het geval."

Medewerksters van Etos in winkelcentrum Diemerplein vertellen dat er veel vraag is naar desinfecterende zeep, gel en doekjes. Maar die zijn al dagen uitverkocht. 

Angelo Stassen, eigenaar van Grand Café Cheers: "Natuurlijk wordt er over het Coronavirus gesproken, maar er is geen sprake van paniek. Het is belangrijk om op je hygiëne te letten en je handen dikwijls te wassen. Maar mensen die in de horeca werken besteden altijd veel zorg aan hygiëne."

Een 76-jarige inwoonster van Diemen heeft net boodschappen gedaan bij supermarkt Deen. "Nee hoor. Ik maak mij geen zorgen, maar ik heb wel extra boodschappen gekocht. Normaal doe ik op vrijdag boodschappen voor twee dagen, nu voor drie dagen."

Dennis Heide, eigenaar van Brasserie Drusius, is eveneens kalm. "Het is belangrijk dat je de dingen blijft doen die je altijd doet. En uiteraard goed op de hygiëne letten. Maar dat moet je altijd doen."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief