In Huis van de Buurt 't Kruidvat vinden veel activiteiten plaats.
In Huis van de Buurt 't Kruidvat vinden veel activiteiten plaats.

SWD zoekt vrijwilligers voor preventief huisbezoek

Zorg

DIEMEN - Stichting Welzijn Diemen (SWD) is op zoek naar vrijwilligers die preventieve huisbezoeken willen afleggen bij oudere inwoners van Diemen.

Marianne Berkelaar, coördinator Preventieve Huisbezoeken van SWD, geeft toelichting over de preventieve huisbezoeken in Diemen. "Iedere inwoner van Diemen die 75, 80, 85 of 90 jaar is geworden en zelfstandig woont, ontvangt een brief van de gemeente die ondertekend is door wethouder van Welzijn Jeroen Klaasse, waarin wordt gewezen op de mogelijkheid van een preventief huisbezoek. Het gaat jaarlijks om zo'n 400 mensen."

"Tijdens een preventief huisbezoek wijst een vrijwilliger van de SWD de oudere op de mogelijkheden op het gebied van zorg en welzijn in Diemen. Zij mogen uiteraard zelf aangeven of zij dat bezoek op prijs stellen. Ongeveer 60 procent van de mensen die zijn aangeschreven wil een preventief huisbezoek ontvangen. Het bezoek vindt plaats in het jaar nadat de aangeschreven persoon de leeftijd van 75, 80, 85 of 90 jaar heeft bereikt."

 

 

 

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief