Jonge voetballers vermaakten zich.
Jonge voetballers vermaakten zich. Foto: Trudy Kroese

Sjef van der Heidentoernooi toont kracht van het jeugdvoetbal

Sport

DIEMEN - SV Diemen heeft op Hemelvaartsdag het Sjef van der Heidentoernooi gehouden. Er deden zo’n 950 jonge voetballers mee.

Het toernooi is vernoemd naar clubicoon Sjef van der Heiden. Hij was jarenlang verantwoordelijk voor de jeugd van de club. Sjef van der Heiden overleed in 1995.

Sv Diemen telt meer dan 1100 leden en heeft een bloeiende jeugdafdeling. Er spelen zo’n 700 jeugdleden voor de club. Na de verhuizing van Sportpark Spoorzicht naar Sportpark De Diemen in 1990 heeft de jeugdafdeling van sv Diemen zich enorm ontwikkeld. 

Sjef van der Heiden speelde daar een belangrijke rol in. Maar niet alleen hij. De club kan al jaren rekenen op goed opgeleide jeugdtrainers en veel vrijwilligers die de jeugdspelers goed en intensief begeleiden. Een keerzijde van een goede jeugdopleiding is dat sv Diemen veel talentvolle spelers ziet vertrekken naar de jeugdopleidingen van profclubs zoals Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht.

Eddy van den Hazel (55) was een van de organisatoren van het Sjef van der Heidentoernooi. Hij werd zo’n 30 jaar geleden lid van sv Diemen en speelde nooit in de jeugd van sv Diemen. Hij heeft Sjef van der Heiden wel goed gekend. ‘’Sjef was echt dé man van de jeugdafdeling van sv Diemen. Hij deed enorm veel voor de club. Voor mijn gevoel was hij altijd aanwezig bij sv Diemen.’’

Optimaal

Het Sjef van der Heidentoernooi onderstreepte nog eens het belang en de kracht van het jeugdvoetbal. Er deden maar liefst 92 teams mee. De spelers vermaakten zich uitstekend en langs de kant stonden veel ouders en andere belangstellenden naar de wedstrijden te kijken. Er waren heerlijke hapjes en drankjes en er was in de kantine ook een tombola met mooie prijzen die beschikbaar waren gesteld door sponsors. De sfeer was tijdens het toernooi optimaal. Veel mensen die langs de lijn stonden maakten een praatje met elkaar.

Henk van der Weele, voorzitter van sv Diemen: ‘’Het gaat heel goed met de vereniging en ook met de jeugdafdeling. Wij hebben zo’n 700 jeugdleden en voor de allerjongste spelers is er helaas een wachtlijst. Er zijn steeds meer vrijwilligers actief. Als ouders hun kind willen aanmelden vragen wij altijd of zij bereid zijn om iets voor de club te doen. Als dat zo is maken zij meer kans dat hun kind of kinderen lid kunnen worden.’’

Complimenten

Henk van der Weele vertelde dat sv Diemen na afloop van het Sjef van der Heidentoernooi heel veel complimenten heeft gekregen van de verenigingen die aan het toernooi hebben deelgenomen.

De tombola in het clubgebouw van sv Diemen.

Uit de krant