De DiemerCross in 2019.
De DiemerCross in 2019. (Foto: Trudy Kroese)

Inschrijven voor DiemerCross 2020 kan al

  Sport

DIEMEN Wordt het hardlopen over bevroren of juist modderige bospaden? Zondag 16 februari wordt weer de DiemerCross georganiseerd. De inschrijving is geopend.

Het is de negende editie van het populaire hardloopevenent in het Diemerbos. De start is in de buurt van de Blokhut van Scouting Diemen. Er kan gelopen worden over verschillende afstanden, de Neuteblazers begeleiden de hardlopers met muziek en na de finish wacht er soep.

Kinderen
Nieuw is de Kindercross van 700 meter voor kinderen t/m 8 jaar. De jongsten starten iets dieper in het bos, lopen rond de vijver en over de laan naar de finish nabij Scoutinghuis De Blokhut. De Jeugdcross heeft hetzelfde parcours als vorig jaar, kinderen t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de wedstrijd over 1850 meter.

Stammercross en Veeneikcross
Oudere deelnemers kunnen kiezen. De Stammercross is 4900 meter lang, met speciale prijzen voor junioren t/m 18 jaar. Bij de Veeneikcross  van 9500 meter zijn er speciale prijzen te winnen voor masters 50+.

Mokums Cross Circuit
De DiemerCross is dit jaar weer de finale van het Mokums Cross Circuit, dat verder bestaat uit de Boscross van Phanos (op 15 december) en de Gaasplascross van AV Feniks (op 12 januari). Voor wie meedoet aan alle drie de wedstrijden is er bij de DiemerCross een leuk aandenken.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 14 februari. Meer informatie en een link naar de inschrijving is te vinden op diemercross.nl.

Meer berichten