Nicole van Engelen, fractievoorzitter van GroenLinks.
Nicole van Engelen, fractievoorzitter van GroenLinks. (Foto: Trudy Kroese)

GroenLinks wil spoedige oplossing energieproblemen Plantage de Sniep

  Politiek

DIEMEN - Naar aanleiding van gesprekken met bewoners van Plantage de Sniep wil GroenLinks dat de gemeente bewoners helpt om met Eneco tot een spoedige oplossing te komen voor de niet goed werkende warmte-koudeopslag (WKO) in de wijk. 

Verduurzaming

GroenLinks wil dat er voor de verduurzaming van bestaande bouw onder andere energieleningen, afspraken met energieleveranciers en energiecoaches in wijk komen.

Fractievoorzitter Nicole van Engelen: "Er was juist het plan om in Plantage de Sniep een zo duurzaam mogelijke wijk te realiseren. Door slecht werkende warmtesystemen valt dat tot nu toe tegen. Wij hebben het college verzocht zich actief te gaan inspannen voor een spoedige oplossing. Nog te veel bewoners kampen met storingen van de warmte- koudeopslag en moeten daardoor duur elektrisch bijstoken, terwijl ze dachten een duurzaam huis te kopen."

Praten

GroenLinks wil dat het college van B en W met Eneco gaat praten om te komen tot een definitieve oplossing en schadeloossteling voor stookkosten die voortkomen uit storingen van de warmte-koudeopslag.

Van Engelen: "Voor sommige bewoners werkt het systeem nu goed, maar voor velen nog niet. Als voor hen geen zicht is op een werkend WKO-systeem dan moet de gemeente met Eneco werken aan een alternatief, zoals zonnepanelen."

Meer berichten