Amsterdam vraagt weer om openen Nuonweg

  Politiek

DIEMEN - Het is een tijd stil geweest rond de 'Nuonweg', het stukje Overdiemerweg over het terrein van de Nuoncentrale bij Maxis. Maar nu heeft de gemeente Amsterdam de gemeente Diemen in een brief gevraagd om de weg weer open te stellen, omdat uit onderzoek zou zijn gebleken dat dat best kan. Wethouder Lex Scholten is daar nog helemaal niet zo zeker van.

In de zomer van 2014 sloot Diemen de weg, die sinds 2010 tijdelijk open was gesteld, af, wat tot een storm van protest leidde, vooral uit Amsterdam. Amsterdam vroeg om dit besluit weer terug te draaien, waarop Diemen een flink aantal punten formuleerde voor een onafhankelijk onderzoek naar wat er nodig zou zijn voor openstelling van de weg en de noodzakelijke wijzigingen van het bestemmingsplan. Dat ging om verkeerstechnische zaken, veiligheid, geluidsoverlast, verkeershinder, maar ook over de economische effecten en de aansprakelijkheid bij schadeclaims. De resultaten zijn er nu eindelijk. Tenminste, voor een deel van de gevraagde onderzoeken, aldus Scholten.

"Amsterdam vraagt ons nu een principebesluit te nemen om het bestemmingsplan te wijzigen. Maar we willen eerst de resultaten zien van alle gevraagde onderzoeken en bovendien goed onderzoeken of er inderdaad geen belemmeringen zijn om het bestemmingsplan te wijzigen, iets waar de gemeenteraad overigens ook nog mee zal moeten instemmen."

Lees verder in de digitale editie


1 reactie
Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
Meer berichten

DiemerNieuws nieuwsbrief

Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail