Foto: WILCOVANDIJEN.NL

Hilda van ‘t Riet nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Diemen

  Politiek

DIEMEN - Hilda van ‘t Riet neemt vanaf 1 maart 2020 het fractievoorzitterschap over van Nicole van Engelen. Van Engelen blijft aan als raadslid van de gemeenteraad Diemen.

Nicole: “Ik ben nu 10 jaar met veel plezier raadslid voor GroenLinks Diemen, waarvan de laatste 4,5 jaar als fractievoorzitter. Ik ben er trots op hoe we als GroenLinks al voor de vierde periode deel uitmaken van een stabiel bestuur in Diemen. De afgelopen jaren hebben we veel kunnen doen om bijvoorbeeld de mensen die extra aandacht nodig hebben, de steun te geven die zij nodig hebben. Ik draag de rol van fractievoorzitter met plezier en vertrouwen over aan Hilda. Zij heeft mij in haar jaren als raadslid altijd uitstekend ondersteund. Nu hoop ik datzelfde voor haar te kunnen doen.”

Hilda van ‘t Riet: “Ik vind het een eer dat Nicole en de fractie mij het vertrouwen geven om deze rol te vervullen. Nicole heeft deze rol de afgelopen jaren met verve en enorm veel enthousiasme vervuld en ik zal dat op mijn manier ook gaan doen. Ik vind het belangrijk dat verduurzaming van Diemen bovenaan de agenda blijft. Dat we blijven kijken hoe we het waardevolle groen kunnen versterken. Op zo’n manier dat dit voor alle mensen in Diemen betaalbaar is en iedereen hier baat bij heeft. Daarnaast blijft het voor GroenLinks belangrijk om extra aandacht te houden voor de mensen in een kwetsbare situatie."

Dré Heemstra, voorzitter van de afdeling Diemen van GroenLinks: "Wij bedanken Nicole voor haar inzet als fractievoorzitter en we zijn blij dat ze aanblijft in de raad. Tegelijkertijd wensen we Hilda veel succes in haar nieuwe rol. Eind maart organiseert het bestuur een bijeenkomst voor leden en geïnteresseerden om dit moment te vieren.”

Meer berichten