Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Onderzoek: Verhuizing van TIW-Survivors naar Amsterdam

Politiek

DIEMEN - Als de gemeente Diemen ruimte vrij wil maken voor twee hockeyvelden voor Hockey Club Diemen en een vierde veld voor SV Diemen op Sportpark De Diemen is er voor honk- en softbalvereniging TIW-Survivors maar één realistisch scenario: verhuizen naar Sportpark Middenmeer in Amsterdam.

Dit is de uitkomst van het onderzoek van een verkenning naar de (on)mogelijkheden van honkbal en hockey in de regio Diemen, Amsterdam-Oost en Amsterdam-Zuidoost. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Amsterdamse wethouder van Sport Simone Kukenheim.

OVVO

TIW-Survivors zou dan de accommodatie van honk- en softbalvereniging OVVO mede gaan gebruiken. Wethouder Jeroen Klaasse van Sport: "Echter op dit moment is de accommodatie van OVVO niet geschikt om TIW-Survivors op te vangen. We zijn dus afhankelijk van de inspanningen van Amsterdam om de accommodatie geschikt te maken voor ongeveer 200 honkballers van de twee verenigingen samen, zodat hier een robuust honkbalaanbod ontstaat."

Realisatiedatum

"We zijn de gemeente Amsterdam dankbaar voor het gedegen onderzoek dat zij heeft gedaan en hopen dat Amsterdam Sportpark Middenmeer snel geschikt maakt voor de komst van TIW-Survivors. Pas als we vanuit Amsterdam zekerheid hebben over de realisatiedatum van de aanpassingen van Sportpark Middenmeer zullen we in Diemen starten met de aanleg van een accommodatie van HC Diemen en de uitbreiding van de accommodatie van SV Diemen."

"Hopelijk slaagt Amsterdam erin om dit spoedig te realiseren, zodat HC Diemen over één á twee jaar beschikt over een accommodatie in Diemen. Alternatieve locaties voor een hockeyaccommodatie in Diemen zijn onder andere door provinciale regelgeving niet binnen afzienbare termijn voorhanden", aldus Klaasse.

 

 

 

 

 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief