Foto: Pixabay

Ouderenpartij wil bomenfonds

  Politiek

DIEMEN - De Kindermars naar de Nuon-centrale in Diemen vorige week heeft de Ouderenpartij Diemen geïnspireerd. De partij wil een Bomenfonds in Diemen instellen.

Donderdag 11 juli, als de gemeenteraad de kadernota bespreekt, zal de fractie dat voorstellen.

Zorgen
Tijdens de Kindermars bleek dat veel ouders en kinderen zich zorgen maken over de schone lucht. Bomen en planten zijn daarvoor onmisbaar. De kinderen namen woensdagmiddag ook stekken mee naar de Nuon-centrale. De Ouderenpartij Diemen sluit zich aan bij deze zorgen en wil met het Bomenfonds bewonersinitiatieven stimuleren om meer bos en bomen te planten in en bij woonwijken.

Urgent
"De urgentie van versnelde en nieuwe bomenaanplant is duidelijk geworden door de klimaatverandering en de aanhoudende droogte, en het ontstaan van hittestress tijdens een hittegolf. Zoals bekend ondervinden ook veel ouderen en mensen met luchtwegaandoeningen hiervan grote nadelen. Bomen houden daarentegen water en CO2 vast, en zorgen voor zuurstof en koelte. Daarbij komt dat in de afgelopen 7 jaar ca. 400 bomen in Diemen zijn gekapt vanwege woningbouw op de Sniep en in Holland Park, die nog niet zijn teruggeplant", meldt fractievoorzitter Peter Prins van de Ouderenpartij Diemen. De  partij vindt dat die bomen over maximaal drie jaar vervangen moeten zijn. Ook daar kan het Bomenfonds een rol in spelen.

Meer berichten