Denise Iris Fotografie

Bekende naam op kandidatenlijst waterschapsverkiezing

  Politiek

DIEMEN - Het duurt nog even, de waterschapsverkiezingen zijn volgend jaar op 20 maart, maar op de kandidatenlijst voor de partij Water Natuurlijk prijkt een bekende naam: oud-wethouder Ruud Grondel staat op de 21 plaats.

Of Grondel (GroenLinks) met die plek op de lijst ook een actieve rol zal krijgen in het waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV), is niet erg waarschijnlijk. 

Waterschap
Een waterschap is een overheidsinstantie die de waterhuishouding regelt in een gebied. Het gebied van Waterschap AGV strekt zich uit over drie provincies. De inwoners zijn in het algemeen bestuur van het waterschap vertegenwoordigd en daarvoor wordt op 20 maart gestemd. In 2015 werd er voor het eerst voor het waterschap gestemd via de stembus, tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten en volgend jaar maart dus weer.

Partij
Water Natuurlijk is ruim 10 jaar geleden opgericht als onafhankelijke waterschapspartij door verschillende natuur- en milieuorganisaties en wordt actief gesteund door GroenLinks en D66 die niet zelf meedoen aan de waterschapsverkiezingen.

Huidig bestuur
Op dit moment is er een Diemenaar lid van het algemeen bestuur van het waterschap AGV: Peter Prins namens 50PLUS.

Meer berichten