Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen.
Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen. (Foto: Trudy Kroese)

Ouderenpartij Diemen start meldpunt dure scheefhuurders

  Politiek

DIEMEN - Ouderenpartij Diemen is het meldpunt dure scheefhuurders gestart

Op de website www.ouderenpartijdiemen.nl vinden belangstellenden een vragenlijst 'dure scheefhuurders'. Als mensen die invullen en terugsturen inventariseert de Ouderenpartij Diemen de reacties. Die reacties zullen op termijn, vermoedelijk eind juni, aangeboden worden aan de gemeenteraad en de wethouder Wonen.

Voorrang

De Ouderenpartij Diemen wil dat dure scheefhuurders voorrang krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Ze laten immers ook een woning achter. Eind van dit jaar komen de eerste 100 nieuwe sociale huurwoningen beschikbaar bij het eindpunt van de tram op De Sniep. In de jaren daarna komen er ook een paar honderd sociale huurwoningen bij in Holland Park.

Huurverhoging

"Wonen is duur in Diemen: eind april ontvingen de meeste huurders hun jaarlijkse huurverhoging: minimaal 3,9% meer huur. Veel mensen wonen in een te dure woning in verhouding tot hun inkomen. Ze kunnen geen kant op, want er zijn te weinig sociale huurwoningen. Verhuizen is in de meeste gevallen geen optie. De Ouderenpartij Diemen vindt dat onaanvaardbaar en is daarom een meldpunt dure scheefhuurders gestart", aldus Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen.

Meer berichten