Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Politie waarschuwt voor babbeltrucs

Politie

DIEMEN - De politie heeft de afgelopen week binnen het werkgebied Diemen/Ouder-Amstel diverse meldingen ontvangen over babbeltrucs bij woningen.

"Diefstal met behulp van een babbeltrucs komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij mensen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten", aldus een woordvoerder van de politie.

Inbrekers

Tijdens Kerst en Oud & Nieuw slaan inbrekers vaker toe dan normaal. Dat komt omdat veel mensen buitenshuis de feestdagen vieren. Inbrekers kunnen dan ongestoord hun slag slaan. Het valt op dat veel woningen helemaal donker zijn. De politie adviseert mensen ervoor te zorgen dat het lijkt alsof de bewoners thuis zijn.

Oud en Nieuw

"Oud en Nieuw wordt vaak gevierd met familie, vrienden of kennissen. Om 00.00 uur gaan we massaal de straat op om vuurwerk af te steken. Een ideale avond voor inbrekers om hun slag te slaan. Als mensen naar buiten gaan om elkaar gelukkig Nieuwjaar te wensen of vuurwerk af te steken dienen zij de ramen en deuren te sluiten, ook de achterdeur. Een inbreker kan dan niet ongemerkt naar binnen glippen", aldus de politie.

De politie verzoekt personen die een verdachte situatie signaleren onmiddellijk contact op te nemen via 112.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief