Politie zoekt mannen die inwoner van Diemen thuis hebben bestolen

  Politie

DIEMEN - De politie is op zoek naar twee mannen die in de nacht van 22 op 23 september een inwoner van Diemen in zijn woning hebben bestolen.

Het slachtoffer was op vrijdagavond 22 september uit in het centrum van Amsterdam. Hij kwam op verschillende plaatsen en in de loop van de nacht werd hij in de omgeving van de Oudezijds Voorburgwal aangesproken door een man. Ze raakten in gesprek en liepen een eind door de stad. Tijdens het wandelen kwam er een vriend van de man bij en het drietal besloot nog een drankje te doen in de woning van het slachtoffer aan de Rode Kruislaan in Diemen.

Overhoop

Het slachtoffer gaf op enig moment aan dat hij erg moe was en dat hij ging slapen. Dit was het moment dat de twee gasten weggingen. Althans, dat dacht het slachtoffer. Terwijl hij lag te slapen, haalden de twee mannen zijn woning overhoop.

Rugtas

Op camerabeelden is te zien dat zij vroeg in de ochtend de flat verlieten met een rugtas. Zij hebben onder meer een laptop, telefoon en een horloge meegenomen. Ook de auto van het slachtoffer, een Volkswagen Golf, hebben de mannen gestolen. Van de mannen zijn beelden van het moment dat zij de flat binnengaan met het slachtoffer en het moment dat zij vertrekken.

Contact

De politie verzoekt mensen die de mannen herkennen of over andere informatie over deze zaak beschikken contact op te nemen via de Opsporingslijn: 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Meer berichten