DiemerNieuws - Woningen van vakantiegangers doelwit van inbrekers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick

Woningen van vakantiegangers doelwit van inbrekers

  Politie

DIEMEN - De politie heeft recent meerdere meldingen ontvangen van woninginbraken of pogingen om in woningen in te breken. De politie geeft aan dat het in veel gevallen om woningen gaat van mensen die op vakantie zijn.

De politie wijst erop dat bewoners zelf maatregelen kunnen nemen om het inbrekers lastig te maken. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer zij bezig zijn om een woning binnen te komen, hoe groter de kans is dat zij het opgeven.

De politie geeft een aantal tips aan mensen die op vakantie gaan. Het is belangrijk dat zij niet vertellen dat zij niet thuis zijn. Dit dient ook niet te worden aangegeven via sociale media of de voicemail van de telefoon.

De woning dient er bewoond uit te zien, bijvoorbeeld door kopjes op het aanrecht te laten staan en een krant op tafel te leggen. Kostbare spullen dienen goed te worden opgeborgen en niet in het zicht te liggen.

Daarnaast kunnen de lampen worden ingesteld met behulp van een tijdschakelaar Ook is het van belang dat iemand de brievenbus leegmaakt zodat de post niet op de deurmat blijft liggen. Alle deuren en ramen dienen goed te worden afgesloten.

De politie adviseert mensen die op vakantie gaan de buren op de hoogte te stellen. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en bijvoorbeeld af en toe een auto op de oprit parkeren waardoor het lijkt of de bewoners thuis zijn.

Daarnaast is het van belang om met buren telefoonnummers uit te wisselen en een WhatsApp-groep te maken. Mensen die een verdachte situatie in de straat signaleren kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. In spoedgevallen kan contact worden opgenomen via telefoonnummer 112.


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
Meer berichten
 

DiemerNieuws nieuwsbrief

Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>