Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Sluiting woning in Holland Park na vondst brandgevaarlijke hennepkwekerij

Politie

DIEMEN - Op last van burgemeester Boog wordt in de wijk Holland Park een woning gesloten.

Burgemeester Boog: “In de woning is eerder een grote hennepkwekerij aangetroffen en geruimd. Ook is een verdachte aangehouden. De elektriciteit voor de hennepkwekerij werd illegaal afgetapt en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie. Door de (tijdelijke) sluiting van de woning worden de criminele en brandgevaarlijke activiteiten gestopt en kan het huurcontract snel worden ontbonden. Zo kan de woning snel weer verhuurd worden aan echte woningzoekenden.”

De gemeente en politie in Diemen werken actief samen om criminele activiteiten in woningen en bedrijfspanden te stoppen. Door meldingen van verdachte situaties en gerichte controles van handhavers en politie kunnen veel misstanden worden aangepakt.

Mensen die vermoedens hebben van hennepteelt of andere zware criminaliteit in Diemen kunnen verdachte zaken melden bij de politie via 0900 - 8844. Voor het doen van volledig anonieme meldingen kunnen zij terecht bij Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden of 0800 - 7000. Bel bij het zien van misdrijven altijd direct 112, ook bij twijfel.

Uit de krant

Tekstadvertenties