Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Veroordeelde crimineel die bij schietpartij in Diemen betrokken was aangehouden

Politie

DIEMEN - De politie in Suriname heeft zondag een 30-jarige man aangehouden die in december 2018 door het gerechtshof in Amsterdam tot 16 jaar cel was veroordeeld wegens het 'medeplegen' van de mislukte moordaanslag op Peter 'Pjotr' R in Diemen-Noord.

Het gaat om Alejandro 'Rambo' P. (30). Dit meldt Het Parool.

De Amsterdamse krant meldt dat er zondag door arrestatieteams in Suriname op verzoek van Nederland drie voortvluchtige criminelen zijn aangehouden, onder wie Alejandro 'Rambo' P, die op het moment dat het gerechtshof vonnis sprak voortvluchtig was.

Op 5 november 2015 werd, even na het middaguur, bij Fregat in Diemen-Noord, Peter 'Pjotr' R door twee schutters onder vuur genomen. In korte tijd werden met (semi) automatische wapens 34 kogels afgeschoten, waarvan zes het slachtoffer raakten. Deze raakte zwaargewond, maar overleefde de schietpartij wonderwel. Op het moment van de aanslag waren er veel mensen op straat aanwezig.

In december 2018 zijn door het gerechtshof vijf mannen veroordeeld tot zeer lange gevangenisstraffen voor hun betrokkenheid bij de poging tot moord.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief