Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Integrale controle op bedrijventerrein Verrijn Stuart

Politie

DIEMEN - De gemeente Diemen heeft in samenwerking met de politie en Liander maandagavond een integrale controle uitgevoerd bij een aantal bedrijfsverzamelgebouwen op het bedrijventerrein Verrijn Stuart. Er is gecontroleerd op de aanwezigheid van verboden goederen, illegale bewoning, brandveiligheid en milieuaspecten.

Bij de controle zijn getrainde honden ingezet voor de opsporing van gevaarlijke stoffen, verdovende middelen en geld. Met behulp van de honden is één verdachte unit getraceerd. Deze is door de politie geopend, maar er zijn geen drugs aangetroffen. Wel is vastgesteld dat het bedrijfspand illegaal bewoond werd. Bij twee complexen zijn verbeterpunten op het gebied van brandveiligheid gesignaleerd. Die worden in samenspraak met de betrokkenen verder opgepakt. Qua milieu bleken de gecontroleerde panden op orde.

Voor de gemeente Diemen en haar partners is de aanpak van ondermijnende criminaliteit een belangrijk speerpunt. Met de aanpak 'Scheerlicht' worden controles uitgevoerd om misstanden op te sporen. De ervaring in het land leert dat bedrijfsverzamelgebouwen vaak worden gebruikt voor de opslag van gestolen spullen en verboden goederen als vuurwapens en drugs. Daarom worden deze integrale controles uitgevoerd. De gemeente wil de misstanden stoppen en zo criminaliteit bestrijden.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief