Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Twee aanhoudingen na straatroof Bergwijkpark

Politie

DIEMEN - De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht dat zij woensdagmiddag een 24-jarige man in het Bergwijkpark van zijn bromfiets hebben beroofd.

De man reed woensdagmiddag rond 17.30 uur in het Bergwijkpark. Er sprongen plotseling twee jongens voor zijn bromfiets. Zij trokken hem direct van de bromfiets af en bedreigden hem met een vuurwapen. Vervolgens gingen de twee er met de bromfiets vandoor. Het slachtoffer bleef geschrokken achter en nam contact op met de politie.

Verschillende politie-eenheden van zowel het basisteam Bijlmermeer als de recherche deden vervolgens onderzoek in de omgeving en op een gegeven moment bleek dat de bromfiets in Amsterdam Zuidoost geparkeerd stond. De bromfiets bevond zich in een steegje achter een woning. In die woning troffen agenten in een slaapkamer een vuurwapen, boksbeugel en de sleutels van de gestolen bromfiets aan. Verder onderzoek leidde naar twee verdachten. Zij meldden zich even later zelf op het politiebureau Bijlmermeer en werden daar aangehouden.

Het gaat om Amsterdamse jongens van 15 en 16 jaar oud. Zij zijn verhoord en hun exacte rol bij de straatroof wordt onderzocht.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief