Operatie Scheerlicht levert al veel op | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Erik Boog wil meer zicht en grip op fraude, misstanden en criminele ondermijning.
Burgemeester Erik Boog wil meer zicht en grip op fraude, misstanden en criminele ondermijning. (Foto: Trudy Kroese)

Operatie Scheerlicht levert al veel op

  Politie

DIEMEN - Woonfraude, ondermijnende criminaliteit, (criminele) netwerken en verhuurders die meerdere woningen bezitten waarin misstanden zijn geconstateerd. Dat is, in het kort, het resultaat van Operatie Scheerlicht waarmee Diemen de strijd aanbindt tegen (woon)fraude en ondermijnende criminaliteit.

Met Operatie Scheerlicht wil burgemeester Erik Boog in kaart brengen wat de aard en omvang is van risicosignalen en misstanden in Diemen en hoe deze goed kunnen worden aangepakt.

Er is begonnen met een pilot van zeven maanden, die vooral op Diemen-Noord was gericht. Tussen oktober 2017 en maart 2018 zijn 80 adressen onder de loep genomen waarvan het vermoeden bestond dat er iets mis was. En dat was er: in 90% van de verder onderzochte adressen (54) zijn misstanden aangetroffen.

Veel gevallen van woonfraude, maar er werden ook zwaardere misstanden geconstateerd: gevallen van mensenhandel, uitbuiting, uitkeringsfraude en criminele connecties.

In het DiemerNieuws van 5 juli vertelt burgemeester Erik Boog over dit project. "In het criminele circuit is al bekend dat we er in Diemen bovenop zitten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>