Afbeelding
Foto: Pixabay

Vrouw (62) die verdacht wordt van moord op partner (73) wordt onderzocht door neuropsycholoog

Politie & Justitie

DIEMEN - De 62-jarige vrouw die ervan wordt verdacht op 14 januari haar 73-jarige partner om het leven te hebben gebracht zal onderzocht worden door een neuropsycholoog. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald. 

De vrouw zou zich van het moment van de moord op haar partner niets meer kunnen herinneren. De rechtbank wil om een compleet beeld van de gebeurtenissen te krijgen daar nader onderzoek naar laten doen.

Op zondagmiddag 14 januari rond 16.00 uur kreeg de politie melding van een reanimatie aan het Sint Janskruid in Diemen-Zuid. Bij aankomst in de woning bleek de man, de bewoner van het appartement overleden te zijn. Hij was verwond met messteken en zou zijn verwurgd met een riem. De bovenbuurman had gehoord dat iemand riep: “Nee, niet doen.” Ook de vrouw was zwaargewond. Zij is direct naar het ziekenhuis gebracht en later aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag. 

De Diemense is door een psycholoog en psychiater onderzocht. De rapportage daarover is bijna klaar. Ook het onderzoek naar wat er precies gebeurd is in de woning is gereed. De officier wil op verzoek van de rechtbank dat er ook een zogenoemd ‘milieuonderzoek’ wordt gedaan. Daarin wordt dieper ingegaan op de achtergrond van de verdachte. Er zal gesproken worden met familie, kennissen, eventuele werkgevers, collega’s en ex-partners en een rapport worden opgesteld.

De Diemense heeft volledig meegewerkt aan alle eerdere onderzoeken. Het enige waar zij niets over verteld heeft, is over het moment van de dood van haar partner. De Diemense reageerde geëmotioneerd toen de rechtbank vroeg of zij daar meer over wilde vertellen: “U weet veel wel, maar juist niet over dit delict, de reden waarom wij hier bij elkaar zitten, weet u niets meer.” De vrouw verklaarde zich niets meer van dat moment te kunnen herinneren. 

Tijdens de zitting was haar dochter aanwezig. De dochter was samen met haar schoonmoeder. Ook de kinderen van het slachtoffer en hun advocaat zaten in de zaal. Op 4 juli zal er opnieuw een inleidende zitting plaatsvinden. De rechtbank verwacht dat de inhoudelijke behandeling na de zomer zal plaatsvinden.

Uit de krant