De uitreiking van het Groen Lintje in 2017.
De uitreiking van het Groen Lintje in 2017.

GroenLinks selecteert drie kandidaten voor Groen Lintje

Natuur en Milieu

DIEMEN - De afdeling Diemen van GroenLinks heeft drie kandidaten geselecteerd die in aanmerking komen voor een Groen Lintje.

Het gaat om Hans Heimans, Maaike Hillebrand en Vahe Baghdasaryan.

Hans Heimans zet zich als voorzitter van de Groencommissie Anne Frankwijk in om de buurt groener te maken; met bloeiende planten in de boomperken en fleurige bakken op verschillende plekken. En daarmee draagt hij tegelijkertijd bij aan meer buurtgevoel.

Maaike Hillebrand nam het initiatief tot een petitie tegen de biomassacentrale in Diemen en gaf daarmee het verzet van de inwoners van Diemen tegen de centrale een gezicht. En zorgde er daardoor voor dat het onderwerp landelijk nieuws werd.

Vahe Baghdasaryan kwam met zijn gezin te wonen in een huurhuis met een volledig betegelde tuin. Eigenhandig en met weinig middelen heeft hij deze omgetoverd tot een groene tuin met kruiden, groenten en heel veel bloeiende planten.

Mensen kunnen tot 17 oktober stemmen op een van de drie kandidaten. Dit kan via de website https://diemen.groenlinks.nlGroen Links reikt het Groen Lintje eind oktober uit.

GroenLinks Diemen vindt aandacht voor het milieu, ook op lokaal niveau, van groot belang. Projecten en initiatieven, groot of klein, die ervoor zorgen dat er meer aandacht is voor het milieu, of ervoor zorgen dat er beter wordt omgegaan met het milieu zijn belangrijk voor de leefomgeving van Diemenaren.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief