Berry Manschot doet mee aan Ropa Run

  Mensen

DIEMEN - Berry Manschot (38) uit Diemen is een van de deelnemers aan de Ropa Run. Maar liefst 322 teams doen mee aan dit sponsorevenement voor KWF Kankerbestrijding.

Berry: "Ik doe mee met het team van mijn werkgever Technische Unie. Ik werk daar als vrachtwagenchauffeur. Een team bestaat uit tussen de 22 en 25 mensen. Er zijn mensen van de catering bij en vrachtwagenchauffeurs. De hardlopers en fietsers rusten tijdens de Ropa Run in een vrachtwagen en de mensen van de catering verzorgen de maaltijden."

Berry en zijn team vertrekken vrijdag naar Parijs. Zij starten zaterdag om 17.15 uur in de Franse hoofdstad aan de Ropa Run. Berry: "De Ropa Run werkt volgens het systeem van de estafette. De hardlopers lopen steeds 10 kilometer en worden dan afgelost. Ik fiets. Ik leg 40 kilometer af en word dan afgelost door een andere renner. Ik rust dan ongeveer vier uur. Vervolgens fiets ik opnieuw 40 kilometer enz. Wij komen maandag aan in Rotterdam. De afstand tussen Parijs en Rotterdam is 533 kilometer en ik zal ongeveer de helft daarvan op de fiets afleggen." Berry heeft een sponsor: de zaak Beter Fietsen in de Arent Krijtsstraat. "De mensen van die zaak hebben mijn fiets helemaal opgeknapt."

Meer berichten