Afbeelding

Diemen steunt goede doelen Serious Request

Mensen

DIEMEN - Serious Request werkt dit jaar niet meer met een Glazen Huis, maar laat bekende DJ's een week lang door Nederland lopen. Zondag 23 december zullen de 3FM-DJ's Sander Hoogendoorn en Eva Koreman ook Diemen aandoen. Ze worden bij de Diemerkade opgewacht door de brandweer die hen naar het gemeentehuis zal brengen. Zij zijn daar tussen 11.30 en 12.30 uur aanwezig.

Dat moment grijpt de gemeente aan om namens Diemen de opbrengsten van een oliebollen-actie te overhandigen.

De oliebollenactie is een samenwerking met Verwijk's Gebakkraam, die op het plein voor het gemeentehuis staat. De opbrengst van de verkoop van oliebollen van vandaag en zaterdag gaat naar Serious Request. De gemeente verdubbelt de opbrengst.

Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn zullen zondag tussen 11.30 en 12.30 uur bij de gebakskraam voor het gemeentehuis oliebollen verkopen. De opbrengst van dat uur gaat eveneens naar Serious Request. De opbrengst van de oliebollenactie wordt zondag aan de DJ' overhandigd.

De  kinderburgemeester zal namens de kinderraad ook een cheque overhandigen. Andere acties kunnen uiteraard aansluiten.

De opbrengst van Serious Request gaat dit jaar niet naar één, maar naar drie goede doelen die gesteund worden door het Rode Kruis: bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief